Sursă foto: Antena 3 CNN

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora 11:00, valorile de trafic pe principalele artere rutiere se prezintă astfel:

  • A1 București – Pitești: trafic normal.
  • A2 București – Constanța: trafic normal pe ambele sensuri de mers, cu o medie de 25 de autovehicule/minut pe sensul de mers spre litora.
  • A3 București – Ploiești: trafic normal;
  • DN 1 Ploiești – Brașov: coloană de autovehicule între localitățile Breaza și Comarnic, în direcția de urcare către Brașov. Trafic intens este înregistrat pe raza stațiunilor Azuga și Bușteni, pe sensul de coborâre spre Ploiești.
  • DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu: trafic normal pe ambele sensuri de mers;

Până la data de 9 august a.c., pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, s-a instituit măsura de închidere a circulației rutiere, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versant, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.  În acest interval de timp, traficul rutier se desfășoară pe rute ocolitoare.

  • DN 39 Constanța – Vama Veche: trafic intens pe raza stațiunilor Eforie Nord și Agigea, pe ambele sensuri de mers.

Până la data de 15.07.2024, ora 06:00, sunt instituite restricții de tonaj, pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone, pe DN 39 Agigea – Vama Veche, în perioada desfășurării Festivalului BEACH, PLEASE, din stațiunea Costinești, județul Constanța.

De asemenea, astăzi și  mâine, 13-14 iulie, în contextul avertizării meteorologice Cod Roșu, în vederea punerii în aplicare a restricțiilor de trafic pentru vehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 10:00-20:00, nu se mai permite intrarea în țară prin Vama Albița, județul Vaslui, a niciunui vehicul din această categorie care nu face parte dintre cele exceptate.

Pentru a evita aglomerația pe principalele artere rutiere, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative și a intervalelor orare aglomerate, astfel:

  • Pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca rute ocolitoare, următoarele artere rutiere:

– București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;

– București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

  • Pentru autostrada A2 București – Constanța, alternativele rutiere sunt:

– București – DN2 – Urziceni – DN2A- Hărșova – Constanța;

– București- DN3 – Fundulea – Lehliu – A2 – Constanța.

Conducătorilor auto le este recomandat să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews