logo
RNTV Live

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de minori. Ajungeau să se prostitueze din dragoste

A căutat-o cu lumânarea. Este incredibil de ce a ajuns un prahovean să fie arestat preventiv
Mihai Constantinescu

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de minori. Ajungeau să se prostitueze din dragoste. Este vorba de încă un caz cutremurator de acest gen petrecut, de data aceasta, la Iaşi.

Metoda ‘Loverboy’ este modul prin care traficanţii de persoane se folosesc de ataşamentul emotional al unei persoane pentru a o obliga să se prostitueze. Strategia adoptată este complexă, bine pusă la punct şi cu atât mai perfidă cu cât distruge sufletul victimei. Ataşamentul emoţional se dezvoltă pe parcursul mai multor luni, uneori chiar ani, victima ajungănd ulterior să se prostitueze pentru abuzatorul său din dragoste pentru el.

Minore ajunse prostituate din dragoste

Ultimul caz de acest gen a fost descoperit la Iaşi. Ieri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, au efectuat 6 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de minori.

Din cercetări a reieşit faptul că mai multe persoane ar fi recrutat, prin metoda „loverboy” mai multe victime minore.

Persoanele recrutate ar fi fost cazate în diverse locuri închiriate în regim hotelier, din municipiul Iaşi şi ar fi fost exploatate sexual, obţinându-se venituri substanţiale de pe urma acestora, anunţă Poliţia Română

7 persoane urmează să fie conduse la audieri.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/lovit-de-un-taxi/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/trafic-oprit-total-pe-dn1a-din…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUISTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor