Sursă foto: Pexels

Descoperă ce a captat atenția românilor în acest an, explorând topul căutărilor Google din 2023. Analiza căutărilor online dezvăluie interesele, tendințele și curiozitățile care au definit anul în mediul virtual al utilizatorilor români

În ultimele luni, căutările globale pe Google au fost dominate de subiecte precum războiul Israel-Hamas și implozia submersibilului Titan în călătoria sa subacvatică către epava Titanicului. În România, cutremurele, Inteligența Artificială (AI), evenimentele globale și filmele românești au fost printre cele mai căutate subiecte în 2023 conform datelor centralizate de AGERPRES.

Cutremurele au fost un subiect principal al căutărilor în România, fiind influențate de seismul cu magnitudinea peste 5 grade Richter din Gorj în februarie și de tragedia seismică din Turcia la începutul anului. Inteligența Artificială a fost o temă prominentă, evidențiindu-se în căutările pe Google. În plus, evenimente globale, cum ar fi conflictul dintre Israel și Gaza, și evenimente locale, cum ar fi greva profesorilor din România, au captat atenția utilizatorilor.

Căutările românilor au inclus subiecte variate, de la decesul Ronei Hartner și noul model de iPhone la Oppenheimer, cuprinzând atât filmul cât și fizicianul Robert Oppenheimer. Producțiile românești au strălucit în căutările privind filmele și serialele, cu „Romina VTM” și „Miami Bici 2” în topul căutărilor.

În domeniul rețetelor, gusturile din trecut și adaptările la tendințele de alimentație sănătoasă au fost căutate intens, inclusiv rețeta de parizer de casă. În plus, românii s-au interesat despre diverse subiecte, de la cum a murit Vlad Țepeș până la tehnici de negociere, investiții în fotovoltaice și diverse întrebări practice.

Căutările „trending” au inclus Hogwarts Legacy ca cel mai căutat joc, Untold în fruntea căutărilor pentru concerte/festivaluri, iar Coldplay conducând la categoria trupe. Emisiunea cea mai căutată a fost America Express. Valea Zălanului a atras cel mai mult interes în căutări, iar locul de muncă „trendy” a fost cel de skipper.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *