logo
RNTV Live

Tone de substanţe toxice,confiscate în Prahova şi alte 23 de judeţe

Tone de substanţe toxice, confiscate în Prahova şi alte 23 de judeţe
Mihai Constantinescu

Oamenii legii au confiscat peste 36 de tone şi 6.500 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor, în urma a sute de acţiuni efectuate în Prahova şi alte 23 de judeţe din ţară, pentru verificarea legalității operațiunilor cu substanțe periculoase.

În urma acţiunilor, peste 100 de persoane sunt cercetate pentru comiterea a 129 de infracțiuni în domeniu.

Concret, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanțe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, al Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 780 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 129 de infracţiuni, dintre care 104 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 18 prevăzute de Codul Penal și 7 la Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor. Pentru comiterea acestor fapte, poliţiştii cercetează 109 persoane.

De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 107.480 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 36.059 de kilograme şi 6.568 de litri de produse de protecţie a plantelor.

citeşte mai multe aici https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/actiuni-pentru-verificarea-operatiunilor-cu-substante-periculoase

sursa foto https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/actiuni-pentru-verificarea-operatiunilor-cu-substante-periculoase

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor