logo
RNTV Live

Tone de deșeuri oprite la frontieră!

1683361132433-19147-S4
Dudau Andreea Valentina

90 de tone de deșeuri au fost oprite la frontieră, în vestul țării!

În vestul țării, polițiștii de frontieră au descoperit aproximativ 90 de tone de deșeuri. Aceștia nu au permis mai multor automarfare să intre în țară!

Polițiștii de frontieră din Nădlac II și Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare. Automarfarele erau conduse de trei români și un maghiar.

Potrivit documentelor, în tiruri se aflau: deșeuri ce constau în zinc, aluminiu; electrocasnice second hand; mobilier de la diferite societăți comerciale din Germania și Austria pentru firme din România.

Existau suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor. Acestea conțineau un total de 53.630 kg de deșeuri. S-a cerut ajutorul reprezentanților Gărzii de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad.

‎În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat trei cetățeni români, care conduceau trei automarfare. Şoferii transportau deşeuri textile, mobilă din Belgia si Germania, destinate unor societăţi din România. Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că în cele trei mijloace de transport se afla cantitatea totală de 36.800 kilograme deșeuri.

Transporturile au fost înapoiate pe teritoriul Ungariei deoarece nu erau îndeplinite condiţiile legale.

Sursă: gds.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor