Toate cele patru componente majore ale ADN-ului au fost detectate în roci din spațiul cosmic

1-adn-123rf-descopera
Constantin Corina

O descoperire care sugerează că elementele din ADN au fost aduse pe Pământ prin obiecte extraterestre, conform unui nou studiu

Studiul recent condus de Yasushiro Oba și echipa sa de cercetători de la Universitatea Hokkaido a identificat urme de citozină și timină în trei meteoriți carbonați. Această descoperire sugerează că impactul cu astfel de roci extraterestre ar putea fi legat de evoluția genetica a primelor forme de viață pe Pământ, conform unui articol publicat în revista Nature Communications.

Cercetarea s-a concentrat pe analiza mostrelor provenite de la meteoriții Murchison, Murray și Tagish Lake, care au căzut în zonele Australia, Oklahoma și British Columbia. Această descoperire se alătură altor studii care au evidențiat prezența pe meteoriți a unor elemente precum proteine, nitrogen, apă și compuși organici, toate fiind ingrediente cheie pentru potențiala inițiere a vieții pe Pământ.

Aceasta sporește teoria panspermiei, care sugerează că viața sau compușii chimici esențiali pentru viață ar putea fi fost transferați între planete, inclusiv între Pământ și Marte, prin intermediul meteoriților. Astfel, aceste organisme sau compuși ar putea supraviețui călătoriilor interplanetare pe fragmente cosmice. Această descoperire deschide noi perspective în înțelegerea posibilelor origini extraterestre ale vieții pe Pământ și în sistemul nostru solar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor