7 din 10 tineri nu sunt de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu, dar când vine vorba de participarea la jocurile de tipul „războiului”, nimeni nu pare să refuze

În fiecare săptămână, zeci de pasionați de adrenalină se adună pentru a participa la o joacă de-a războiul în Timiș. Nu este vorba despre un joc video, ci despre o simulare a unui conflict armat, unde participanții primesc un instruire clară și echipament de protecție. Aceștia îndeplinesc diverse misiuni folosind replici ale armelor reale care lansează bile de plastic.

Înainte de a începe, toți participanții sunt instruiți în cadrul unei ședințe de briefing. Un exemplu de misiune poate fi extragerea unui VIP dintr-o zonă periculoasă, unde un comando se ocupă să asigure siguranța acestuia.

Grațian Bolog este președintele unui club sportiv care adună zeci de pasionați de airsoft. Fostă bază auto, locația se transformă săptămânal într-un teren de joc. Airsoftul a fost recunoscut oficial ca sport în România în 2010.

Airsoftul nu este doar o joacă, ci un sport cu reguli stricte și necesită o disciplină asemănătoare cu cea din tranșeele reale. Jocul implică tactică și efort fizic și se desfășoară într-o atmosferă controlată și sigură.

Armele folosite, care variază în preț între 500 și 5.000 de lei, sunt manevrate în condiții stricte. Utilizarea lor în locuri publice este interzisă de lege și sancționată cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Participanții apreciază airsoftul nu doar pentru adrenalină și mișcare fizică, ci și pentru aspectul social. Comunitatea formată în jurul acestui sport devine uneori chiar o familie, unde se împărtășesc momente importante din viață.

Astfel, airsoftul nu este doar o activitate recreativă, ci și o modalitate de a întări legăturile sociale și de a trăi experiențe captivante alături de ceilalți pasionați.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *