Schimbarea climatica începe sa îngrijoreze noua generatie din ce in ce mai mult. Acestia deja se gandesc la o viata mai sustenabila pentru viitor încat sa sustina planeta. Masinile electrice si mancarea vegana sunt printre primele alegeri ale acestora
conform unui sondaj efectuat în șapte țări, se pare că tinerii sunt mai dispuși decât generațiile mai în vârstă să facă schimbări majore în stilul de viață care ar ajuta la combaterea crizei climatice – dar sunt mai puțin convinși de gesturi mai mici.
Sondajul YouGov pentru The Guardian a arătat, de asemenea, că recesiunea economică a lovit speranțele tinerilor pentru viitor, mai mult de jumătate spunând că sunt îngrijorați că nu vor putea deține o casă în următorul deceniu.
Sondajul, desfășurat în august în Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Spania și Suedia, a arătat, de asemenea, că o mare minoritate de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani au simțit că preocupările economice îi pot descuraja să-și întemeieze o familie în același interval de timp.
Sursa foto: The Guardian
Aproape o cincime dintre copii au fost cei mai îngrijorați de creșterea temperaturii.
„Rezultatele arată că provocările de mediu au un efect proeminent asupra copiilor de astăzi, demonstrând că niciodată nu a fost mai important să educăm comunitățile cu privire la acțiunile pe care le pot întreprinde pentru a ne proteja planeta”, a declarat Simon Mellin, CEO și fondator la Modern Milkman.
Statisticile descriu adesea o imagine groaznică a traiectoriei pământului. ONU a avertizat că angajamentele existente privind clima nu oferă „nicio cale credibilă” pentru a preveni creșterea temperaturilor cu 1,5 grade peste nivelurile preindustriale. Inundațiile și incendiile mortale sunt în creștere, în timp ce populațiile globale de animale sălbatice s-au redus cu 70% din 1970.
Prezentat cu aceste fapte, este ușor să te scufunzi în anxietatea ecologică. Studiile anterioare au demonstrat că această suferință este sporită la copii și noul sondaj confirmă acest lucru. Dar, de asemenea, sugerează că tinerii cred în propria lor putere de a face diferența.
Marea majoritate (85%) consideră că este responsabilitatea fiecăruia să abordeze problema. Nouă din zece (91%) cred că acțiunile personale pot avea un impact pozitiv – iar dintre aceștia, 64% pentru fiecare cred în reutilizarea și reumplerea ambalajelor.
În mod similar, generațiile mai tinere păreau mai susceptibile de a sprijini măsuri guvernamentale radicale în domenii cheie de politică decât cohortele mai în vârstă, dar au fost mai puțin favorabile decât bătrânii lor față de mișcările de politică publică care ar putea fi percepute ca incrementale.
O interdicție a producției și vânzării de mașini pe benzină și diesel, de exemplu, ar avea sprijinul a 46% dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani și 42% dintre cei cu vârste între 25 și 24 de ani, față de 28% dintre cei 55 de ani. – persoanelor de 64 de ani și doar 22% dintre respondenți cu vârsta peste 65 de ani.
Aproximativ 58% dintre francezi, 57% dintre italieni și 56% dintre germani au spus că ar fi dispuși să meargă doar pe jos, cu bicicleta sau să folosească transportul public – dar doar 40% dintre britanici, 39% dintre suedezi și 35% dintre danezi.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.