Ikea adoptă măsuri pentru a contracara creșterea numărului de demisii, o problemă tot mai presantă pentru compania suedeză

Angajații Ikea din SUA demisionează în număr mare, iar în Marea Britanie și Irlanda, jumătate dintre noii angajați părăsesc compania înainte de primul lor an. La nivel global, înlocuirea fiecărui angajat costă Ikea aproximativ 5.000 de dolari sau mai mult.

Pentru a contracara această tendință, grupul suedez trebuie să identifice ce îi face pe angajați atât de nemulțumiți în magazinele sale și să rezolve problema rapid. Până în 2022, peste 62.000 de angajați au părăsit compania în fiecare an din diverse motive, reprezentând aproximativ o treime din forța lor de muncă, iar refacerea acestor pierderi de personal după pandemie a fost dificilă.

Jon Abrahamsson Ring, directorul general al Inter Ikea Group, menționează că angajații devin din ce în ce mai dificil de găsit. Ikea se concentrează acum pe majorarea salariilor, creșterea flexibilității pentru angajații din prima linie și utilizarea noilor tehnologii pentru a îmbunătăți activitățile.

Ingka Group, care deține 90% din magazinele Ikea din întreaga lume, a adoptat o strategie adaptată fiecărei piețe pentru a reține angajații. Această strategie include majorarea salariilor și a beneficiilor, implementarea unui program de muncă flexibil, orientarea noilor angajați și, în unele cazuri, utilizarea instrumentelor bazate pe inteligența artificială (AI) pentru a identifica angajații care ar putea fi în pericol să plece. Chiar și uniformele angajaților au fost schimbate pentru a reflecta aceste schimbări.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *