logo
RNTV Live

Tineri prahoveni, voluntari din pasiune/ VIDEO

Dumitrescu Vlad

Oameni care au avut nevoie să le fie acordat primul ajutor, și nu a avut de unde să vină, ori cei care sunt salvatori din pasiune. Sunt pe scurt poveștile voluntarilor care s-au înrolat în misiunea de sprijin a militarilor din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din toată țara. De Ziua Internaționala a Voluntarilor, la Ploiești, aceștia au primit o diplomă de recunoaștere și au fost felicitați pentru munca depusă, cu mult efort și dăruire.

Salvatori din pasiune. Este și titlul generic al campaniei, prin intermediul căreia curajoșii aleg să devină voluntari în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din România.

De ziua internațională care le celebrează dăruirea cu care duc la capăt aceste misiuni, au fost premiați.

Cristina Gabor a primit diploma ”Voluntarul anului”. Este cadru medical în Secția ATI a Spitalului Județean Ploiești, dar a decis că și în timpul liber vrea să își continue misiunea de a salva vieți.

Pe Stefania Iordan, de 18 ani,  viața a îndemnat-o să devină voluntar. S-a născut fără șanțul care stabilizează rotula piciorului, iar în urma unui accident petrecut într-un autobuz, cu care se întorcea spre casa, nu a avut cine să îi acorde primul ajutor.

Pe Ioana Adrone am găsit-o în tura. Este voluntar pe una dintre ambulanțele Smurd ale ISU Prahova.

Voluntarii activează în toate structurile inspectoratului, din întreg județul, ori participă la acțiuni, unde îi învață pe oameni să acorde primul ajutor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor