logo
RNTV Live

TIMPUL S-A OPRIT LA CERAȘU

Dumitrescu Vlad

Asfaltul rămâne un vis frumos pentru mulți dintre bătrânii satului Valea Tocii, din comuna Cerașu. Pentru ei, timpul pare că a stat în loc, iar dacă plouă sau ninge, drumurile sunt impracticabile, astfel că sunt rupți de restul localității. Nu au decât să stea pe prispa casei cu speranța că tinerii ajung și prin zona lor, pentru a-i ruga să le cumpere pâinea de zi cu zi. 

Comuna Cerașu, județul Prahova. O localitate pitorească, plină de istorie, aflată la aproximativ 50 de kilometri de Ploiești, unde, pe alocuri timpul pare că trece altfel.

Asta pentru că sunt zone care, atunci când plouă sau ninge, sunt rupte de restul comunei din cauza drumurilor care ajung să fie impracticabile.

Pe tanti Tanța din satul Valea Tocii am întâlnit-o în scurta noastră expediție pe drumurile care par a fi unele forestiere. Aceasta stătea pe prispa casei, uimită că mai sunt și străini pe ulițele satului.

Promisiuni că și ulița ei va fi asfaltată au existat în fiecare campanie electorală, însă totul a rămas la stadiul unui vis frumos.

De altfel, norocul bătrânei este că iernile nu mai sunt cum erau odată, astfel că băiatul ei poate să îi aducă mâncare.

La asfalt, nu visează doar tanti Tanța, ci și alți locuitori din satul Valea Tocii, printre ei numărându-se și nea Gheorghe, dar și alți vecini.

Chiar și așa cum e ea, viața la țară, plină de greutăți, pentru nea Gheorghe este viața perfectă și nu ar da-o pe nimic pentru una la bloc.

Iar nea Gheorghe nu este singurul care nu ar renunța la viața la țară pentru una la oraș.

Alin Staicu este la primul mandat de primar al comunei Cerașu. Edilul susține că are în plan să asfalteze și străzile din satul Valea Tocii, existând un proiect în acest sens.

Totodată, primarul susține că în viitor va ajunge asfaltul și pe ulița pe care trăiește tanti Tanța.

Totuși, ținând cont de faptul că localitatea Cerașu nu este tocmai o comună bogată, singura speranță rămân proiectele finanțate cu fonduri guvernamentale Însă, așa cum susține și edilul localități, este greu de anticipat când Guvernul va da și banii necesari pentru dezvoltarea comunei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor