logo
RNTV Live

TikTok declanșează proces împotriva statului Montana după interzicerea aplicației

64591966_605
Fălcescu Andreea

ByteDance, proprietarul TikTok, contestă interdicția impusă de statul Montana și susține că aceasta încalcă drepturile companiei și ale utilizatorilor protejate de primul amendament al Constituției SUA.

Prin intermediul unui proces intentat la Curtea Districtuală a SUA din Montana, ByteDance argumentează că interdicția se amestecă în chestiuni care intră exclusiv în competența guvernului federal și încalcă Clauza Comerțului a Constituției SUA, care limitează autoritatea statelor de a adopta legi care afectează fără justificare comerțul interstatal și extern.

Montana este primul stat american care încearcă să interzică TikTok.

În 2020, fostul președinte Donald Trump a încercat să interzică descărcările de TikTok și WeChat, însă o serie de decizii judecătorești au suspendat punerea în aplicare a acestor interdicții.

ByteDance mai afirmă că statul Montana “interzice TikTok, și doar TikTok, din motive punitive evidente, așa cum reiese din decizia statului de a impune reclamantului sancțiuni severe pe baza unor preocupări speculative cu privire la securitatea datelor și practicile de moderare a conținutului TikTok”.

În săptămâna precedentă, cinci utilizatori TikTok din Montana, care produc conținut pentru aplicația de clipuri video scurte, au inițiat un proces la o instanță federală pentru a bloca interdicția impusă de stat.

Guvernatorul statului Montana, Greg Gianforte, a semnat miercuri o lege care interzice TikTok în stat. Această lege face funcționarea TikTok ilegală în Montana și interzice magazinelor de aplicații ale Google, aparținând Alphabet Inc, și Apple Inc, să ofere TikTok în Montana.

Sursa: economie.hotnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor