logo
RNTV Live

THAILANDEZĂ OBLIGATĂ SĂ PĂRĂSEASCĂ ȚARA/VIDEO

Georgescu Cristi

Caz rar intalnit in tara noastra. O maseuză din Thailanda căsătorită cu un român, s-a judecat cu polițiștii de la Imigrări, care au somat-o sa părăsească țara. Motivul este cat se poate de bizar. Autoritatile spun ca ar exista o problema avand in vedere ca aceasta nu se poate înțelege cu soțul ei decât prin Google Translate. Intr-un final, judecătorii i-au dat câștig de cauză femeii.

Thailandeza facuse o solicitare de prelungire a șederii în România. Doar ca Inspectoratul General pentru Imigrări a refuzat sa aprobe cererea. Asa se face ca femeii in cauza i s-a pus în vedere să părăsească țara în 30 de zile. In documente, autoritatile arata ca maseuza din Thailanda ar fi încheiat o căsătorie de conveniență. Pentru ca nu s-a multumit cu raspunsul primit, aceasta a dat in judecata institutia pentru imigrari. In instanta, femeia a demonstrat ca si-a cunoscut sotul in Cehia, acolo unde acesta avea un salon de masaj și unde ea a fost angajată cu contract de muncă.

Thailandeza a mai arătat că s-a căsătorit cu soțul său român, cu care avea o relație de trei ani, în iunie 2022. A facut si dovada faptului ca vorbește cu soțul său în limba engleză şi „a învăţat cuvinte şi expresii în limba română”. Ca sa isi explice refuzul de a aproba prelungirea de sedere Inspectoratul General pentru Imigrări si-a trimis lucratorii, care au au facut o verificare la domiciliul celor doi soți.

Au sustinut cu acestia si un interviu, din care, spune autoritatea, s-a demonstrat ca sotul nu cunoaste mai deloc limba engleza, pentru a putea intretine o relatie cu sotia din Thailanda.

Curtea de Apel Ploiești a admis cererea femeii și a anulat decizia institutiei pentru imigrari. Dupa mai multe verificari judecatorii de drepoturi si libertati au spus ca între român și thailandeză nu a fost încheiată o căsătorie de conveniență.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor