logo
RNTV Live

Teroare la Londra! 6 morți, zeci de răniți în urma unui atac terrorist

BRITAIN-ATTACKS-POLITICS
Ciprian Radu

Șase persoane au fost ucise într-un atac terrorist comis sâmbătă seară la Londra. În primă fază, o dubă a intrat în plin în  zeci de trecători pe Podul Londrei. Se întâmpla la ora 22.08.

Potrivit BBC, din dubă au ieșit apoi trei indivizi care au atacat cu cuțitele mai mulți civili. Apoi, teroriștii au fugit către Borough Market, unde au fost auzite focuri de armă și explozii. Cei trei atacatori au fost împușcați mortal (foto 2).

londra2La ora 8.30, în această dimineață,  Ambulanța din Londra a anunțat că 48 de persoane au fost transportate la spital. Este posibil ca unele să fi suferit doar atacuri de panică.

„Credem că este vorba de trei atacatori. E încă devreme. Trebuie să facem mai multe cercetări să fim siguri de asta. Este un incident care începe de la London Bridge şi se termină la Borough Market şi credem că trei oameni au fost implicaţi”, a declarat Mark Rowley – comisar adjunct la Poliția Metropolitană.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a declarat la Digi24 că până la ora 6:00, ora României, nu s-au primit cereri de asistență consulară la numerele de telefon puse la dispoziție de Ambasada Marii Britanii la Londra. MAE român recomandă cetățenilor să fie vigilenți și să respecte consemnele și sfaturile autorităților.

Foto> mercurynews.com/hindustantimes.com

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor