logo
RNTV Live

Termo Ploiești, împrumut de 5 milioane pentru funcționare

termo_ploiesti
Dumitrescu Vlad

Primăria Ploiești va acorda un împrumut temporar în valoare de cinci milioane de lei către Termo Ploiești, pe bază de convenție.

Banii vor fi folosiți de către societatea de termoficare pentru a achiziționa gaze naturale.

Proiectul a fost aprobat, miercuri, de Consiliul Local Ploiești, în cadrul unei ședințe extraordinare, după rectificarea bugetului local.

Termo Ploiești, societatea care asigură furnizarea agentului termic în municipiu, va avea la dispoziție cinci milioane de lei pentru cheltuieli de funcționare.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Ploiești după ce Prefectura Prahova a transmis o solicitare prin care se precizează că împrumutul nu poate fi avans din subvenție, așa cum se preciza într-o hotărâre emisă anterior.

”Vă fac cunoscut faptul că din partea Prefecturii Prahova a venit o cerere vizavi de împrumut. În  momentul de față facem ceea ce trebuia să facem la momentul respectiv și v-am explicat. Dar, mă rog, nu poate să fie un împrumut din avansul la subvenție. În momentul ăsta facem ce trebuia să facem. Prefectura mi-a cerut să refacem hotărârea dată așa cum v-am explicat la momentul respectiv. În momentul de față, împrumutul nu reprezintă o problemă, poate fi dat. Este depus la capitolul care trebuie”, a anunțat primarul Andrei Volosevici.  

Conform proiectului de hotărâre aprobat, este vorba despre un împrumut temporar, pe bază de convenție.

Împrumutul de cinci milioane lei  ar urma să fie rambursat într-un termen de un an de la data acordării, iar în cazul în care suma nu va fi rambursată se vor aplica majorări de întârziere.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor