logo
RNTV Live

Ce spun reprezentanţii Penitenciarului Ploieşti despre tentativa de producere de alcool în celulă/ UPDATE

Codul Penal, a încercat să-ţi omoare iubita
Mihai Constantinescu

Ce spun reprezentanţii Penitenciarului Ploieşti despre tentativa de producere de alcool în celulă

  Ca urmare a informațiilor apărute, cu privire la fabricarea ilegală de alcool, de către persoanele private de libertate custodiate în Penitenciarul Ploiești, (DETALII AICI) pentru corecta informare a opiniei publice, conducerea unității transmite următorul comunicat :

În urma unor controale inopinate recente, în camerele de deținere, au fost identificate tentative de producere și consum de alcool ale persoanelor private de libertate, prin fermentarea fructelor, ascunse într-un sac menajer de dimensiuni mici.

Incidentul nu a fost de natură să creeze vulnerabilități pentru siguranța locului de deținere, produsele interzise fiind descoperite în timp util, confiscate și distruse conform legii. 

Introducerea  în penitenciar, producerea, deținerea, comercializarea sau consumul de stupefiante, băuturi alcoolice ori de substanțe toxice sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii 254/2013 și a Hotărării de Guvern 157/2016, acte normative care reglementează executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. 

Încălcarea acestei interdicții de către persoanele custodiate reprezintă o abatere disciplinară gravă și se sancționează conform legislației sus-amintite. Față de persoanele private de libertate care se fac vinovate de încălcarea legislației, a fost dispusă procedura de cercetare disciplinară.

Conducerea unităţii întreprinde în mod constant demersuri pentru cunoaşterea stării de spirit și a preocupărilor persoanelor private de libertate, pentru eficientizarea acţiunilor în scopul de a preveni introducerea în unitate de bunuri și obiecte interzise ori nepermise.

comunicat de presă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor