Tensiuni majore în peisajul politic: Declanșarea conflictului dintre Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis

Ciolacu – Iohannis
Theo Tănăsescu

În cercurile politice se vehiculează ideea unei complete deteriorări a relațiilor dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu, iar momentul de cotitură pare a fi fost vizita lui Marcel Ciolacu în SUA.

Conform informațiilor provenite din surse politice, se afirmă că președintele Klaus Iohannis nu a fost deloc favorabil ideii ca Marcel Ciolacu să efectueze o vizită în SUA și să stabilească relații directe cu oficialii americani. Vizitele anterioare ale lui Ciolacu în Israel și gestul de a evacua românii din Fâșia Gaza deja îl iritaseră pe Klaus Iohannis, dar se pare că vizita în SUA a fost momentul care a declanșat tensiunile.

Pare că conflictul dintre Marcel Ciolacu și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a pornit de aici. Ambasadorul, considerat apropiat al președintelui Iohannis, ar fi încercat să pună piedici întâlnirilor lui Ciolacu în SUA, dar premierul a fost deja informat cu privire la aceasta. Ca urmare, se pare că Ciolacu nu a mai solicitat sprijinul ambasadei, iar Andrei Muraru nu a participat la nicio întâlnire.

De asemenea, din acest motiv ar fi fost lăsată acasă și Ligia Deca, ministrul Educației și unul dintre fidelii lui Klaus Iohannis, din Guvern.

Relațiile dintre Cotroceni și Palatul Victoria ar fi, în acest moment, glaciale, iar asta are efecte pe termen lung.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor