Elena Rudaru este studentă în anul 4 la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie din cadrul Universității Petrol și Gaze Ploiești. 

Am discutat cu Elena despre alegerea facultății, cum este viața de student la UPG, ce a determinat-o sa rămână în Ploiești, despre activitățile ei de voluntariat și a venit cu cateva sfaturi pentru viitorii studenți ai Facultății de Tehnologia Petrolului și Petrochimie.

De ce ai ales să rămâi la Ploiești pentru facultate? 

„M-am informat foarte bine despre această facultate și un motiv întemeiat care m-a determinat să rămân aici este faptul că îți pune la dispoziție stagii de practică la unele dintre cele mai mari companii din țară.”

De ce ai ales Facultatea de Tehnologia Petrolului si Petrochimie? 

„Am ales Facultatea de Tehnologia Petrolului si Petrochimie consultându-mă cu sora mea care este absolventă a aceleași facultăți. Datorită ei am luat cea mai bună decizie în ceea ce privește viitorul meu. Pentru mine această facultate reprezintă o provocare, deoarece am terminat un liceu cu profil economic, total opus filierei acestei facultăți. Nu știam exact dacă o să îmi placă ceea ce urma să fac, însă cu ajutorul profesorilor mi-am descoperit pasiunile în ceea ce privește acest domeniu și am reușit să îmi depășesc limitele, aflându-mă acum în an terminal.”

Cum ți se pare facultatea? Cum sunt profesorii? 

„Punând în balanță și părerile celorlalți studenți de la alte facultăți, acesta se numără printre cele mai dificile , dar eu consider cheia succesului  implicarea ta ca student, dorința de a învăța. Profesorii sunt devotați și dispuși oricând să ne răspundă la întrebări.  Generația mea a fost privilegiată cu laboratoare noi și aparatură modernă pentru desfășurarea lucrărilor de laborator.”

Toți auzim despre prima sesiune că ar fi cea mai grea, pentru tine cum a fost?

„Prima sesiune nu a fost atât de grea pe cât credeam eu. Trecerea de la nivelul de elev la cel de student a fost destul de dificilă pentru mine. După părerea mea la liceu ești considerat un copil care are nevoie de supraveghere permanentă, în schimb la facultate totul se bazează pe auto-disciplină. Mai exact, viața la facultate face ca fiecare student să devină responsabil pentru faptele sale și pentru parcursul său.”

Știu că ești implicată în Liga Studenților, ne poți spune mai multe despre activatatea ta? Cum te împărți între acțiunile de voluntariat și facultate?

„Liga Studenților pentru mine înseamnă familie. Sunt membru activ și încerc să îmi gestionez timpul astfel încât să pot partipica la cât mai multe activități de voluntariat. Voluntariatul aduce cu el o împlinire sufletească foarte mare prin faptul că te simți folositor atunci când reușești să aduci pe fața unor oameni un mic zâmbet. Această asociație a contribuit și încă o face la dezvoltarea mea și îi sunt recunoscătoare pentru acest lucru.”

Ce sfaturi le dai tinerilor care își doresc să urmeze Facultatea de Tehnologia Petrolului si Petrochimie? 

„Tinerilor să nu le fie frică să încerce ceva nou, chiar dacă nu au la bază materii precum fizică, chimie. Toți sunt speriați când aud de ele și eu am fost și le înțeleg teama. După acești 4 ani de facultate, pot spune că totul se poate învață, important este doar să îți dorești cu adevărat să reușești.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *