logo
RNTV Live

Pe ce loc este România la accidente rutiere mortale?

2c465a9c-6802-4807-9d90-1ba14b4c3d68
Pantazi Bianca

În UE, singura țară care a reușit să reducă accidentele rutiere mortale, a fost Grecia, comparativ cu anul 2010, cu un procent mai mare, în 2020, de 50%.

Scăderea numărului accidentelor rutiere mortale a fost asigurată de consolidarea siguranței rutiere, creșterea nivelului de cultură a condusului, îmbunătățirea rețelei rutiere și de sistemele de asistență a șoferului la mașinile moderne.

Față de anul 2010, când în Grecia au fost înregistrate 113 decese din accidente de circulație la un milion de locuitori, acestea au scăzut cu mai mult de jumătate (54%) în 2020 cu numai 54 de decese, potrivit datelor Asociației Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA). În așa fel, aceștia nu se mai află pe penultimul loc în categoria celor mai periculoase țări pentru șoferi, acum urcând 8 locuri, lăsând Croația, Lituania, Polonia, Bulgaria, Letonia și România în urmă.

Suedia a avut cele mai sigure drumuri la nivel european în 2020, cu numai 20 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, iar cu 21, și resfectiv 28 de decese, Malta și Danemarca completează primele trei locuri.

Pe locul al 4-lea, cu 29 de decese, se află Spania, urmată îndeaproape cu 30 de decese la un milion de locuri de Irlanda și Olanda, pe locul 7 cu 33 de decese s-a situat Germania, iar cu 38 de decese s-a situat Slovenia pe locul 8.

Iar pe ultimele trei locuri s-au aflat la polul opus, cu 85 de decese la un milion de locuitori și cea mai proastă ” performanță” din Europa, România, apoi cu 73 de decese Letonia și Bulgaria cu 67 de decese la un milion de locuitori.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (3) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici România rămâne autoritar pe primul loc la accidente rutiere mortale/ Cum au reușit grecii reducerea la jumătate doar într-un an – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor