logo
RNTV Live

Tedi și prietenii naturii. Felicitări câștigătorilor din primele două luni de desfășurare ale proiectului de educație ecologică!

2
Daniel

Copiii de grupă mare de la grădinițele din Măneciu Ungureni și Bătrâni sunt câștigătorii primelor două luni ale programului Tedi și prietenii naturii

Odată cu începutul lunii ianuarie a acestui an, copii din grupele mari ale multor grădinițe din județul Prahova învață alături de mascota lor preferată, ursul Tedi, despre cât de important este pentru noi mediul înconjurător și ce putem face pentru a-l proteja de poluare și pentru a avea mai multă grijă de natură. Nu în ultimul rând, cei mici învață și despre cum să aibă grijă de propria persoană pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

Lecțiile de început au fost grupate în două teme: Am grijă de resursele naturale – aer, apă, energie! și Am grijă de mine, mănânc fructe și legume! Prin jocuri și activități distractive, specifice procesului de învățare la această vârstă, desfășurate sub îndrumarea educatoarelor și a lui Tedi, cei mici și-au însușit o mulțime de informații utile.

Și pentru că primele teme au fost parcurse cu succes, Tedi a premiat și primii câștigători din cadrul proiectului Tedi și prietenii naturii. Este vorba despre copiii și educatoarele de la Grădinița cu program normal, Bătrâni, Prahova și de la  Grădinița cu program prelungit ,,Curcubeul copilăriei’’ din Comuna Măneciu Ungureni, Județul Prahova. Cei mici și-au primit cu mare încântare premiile și cu și mai mare bucurie vizita lui Tedi care i-a felicitat pentru implicare.

Până la finalul programului – pe data de 5 iunie, când se sărbătorește Ziua Mediului – și alți copii din județul Prahova care sunt alături de Tedi și prietenii naturii vor primi premii acordate pe baza activităților realizate în cadrul proiectului. Tedi așteaptă cât mai multe fotografii cu activitățile și este nerăbdător să acorde următoarele premii. Copii, spor la treabă!

Tedi și prietenii naturii este un proiect inițiat de către Maspex Romania și derulat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și inspectoratele școlare locale din județele Prahova, Giurgiu și Suceava.

Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului. Toate materialele sunt în format electronic.

Implementarea programului de către educatori este certificată printr-o diplomă de participare.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea on-line a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.

Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii vor primi anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

Mai multe informaţii despre tema programului puteţi găsi pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor