Te gândeşti să pleci la muncă în străinătate? Gândeşte-te bine!Românce de la fermele din Sicilia: violate, bătute şi exploatate pentru a-şi păstra locul de muncă

Migrant Farm Workers in Strawberry fields

Mulţi români au plecat deja din ţară şi au un loc de muncă. Alţii se gândesc să o facă. Cei care se gândesc la o astfel de alternativă trebui să plece la sigur, dacă nu vor să aibă soartă de sclav. Spre exemplu, la fermele din provincia italiană Ragusa, aproximativ 5.000 de românce lucrează sezonier şi multe au devenit sclave fără voia lor. Aproximativ 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în sclavie. Sunt violate, bătute şi exploatate pentru a-şi păstra locul de muncă.

Declaraţiile unei româncei care a hotărât să rupă tăcerea fac înconjurul lumii şi demontează mitul că munca în străinătate îţi aduce bunăstare.

cel mai verde complex reziential

Prima dată, a fost soţul meu care mi-a spus că trebuia să fac asta. Că proprietarul serei care ne dăduse de muncă voia să se culce cu mine şi că dacă îl refuzam, nu ne-ar mai fi plătit şi ne-ar fi alungat de pe terenul său. Am crezut că era nebun, dar când l-am refuzat, m-a bătut. Mi-a spus că trebuia să fac tot ce îmi spunea şeful nostru pentru că era singura modalitate de a ne păstra slujba. La un moment dat, angajatorul nostru m-a ameninţat cu puşca. Mi-a spus că dacă aveam să mă mişc, o să îmi zboare creierii. Apoi a plecat”, povesteşte Nicoleta Boloş, lucrătoare la fermă.

citeşte continuarea aici http://www.gandul.info/international/sclavele-romance-de-la-fermele-din-sicilia-violate-batute-si-exploatate-pentru-a-si-pastra-locul-de-munca-16191662

foto cu carcter ilustrativ

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here