Tăriceanu: ”Este nevoie de o restructurare de amploare a Guvernului!” Discuțiile dintre liderul ALDE și premierul Dăncilă, tot mai aprinse

petrecere-ploiest-1-decembrie

Tăriceanu: ”Este nevoie de o restructurare de amploare a Guvernului!”

Premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au discutat miercuri după-amiază, mai bine de două ore despre soarta coaliției de guvernare.

O nouă întâlnire va avea loc săptămâna viitoare.

PSD și ALDE transmit că au stabilit să respingă proiectul de lege privind amnistia și grațierea.

După încheierea discuțiilor, ALDE a transmis următorul comunicat:

”Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu împreună cu lideri din conducerea ALDE au avut astăzi discuţii cu prim ministrul Viorica Dăncilă şi colegii domniei sale din conducerea PSD, pe tema măsurilor necesare pentru relansarea guvernării.

ALDE i-a propus premierului Viorica Dăncilă, încă de la şedinţele trecute ale coaliţiei, să identifice şi să pregătească un set de măsuri a căror aplicare să asigure o bună guvernare.

În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa.

Astăzi, în cadrul şedinţei de coaliţie, prim ministrul Viorica Dăncilă ne -a informat că, urmare a discuţiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante şi consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună.

Discuţia a vizat şi ordinea de zi din sesiunea extraordinară şi s-a convenit ca proiectul de lege privind amnistia şi graţierea să fie respins la vot.

ALDE consideră în continuare că este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În paralel, considerăm că este necesară şi o reformă a funcţiei publice, axată pe competenţă.

Săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică .

La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni.”

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here