logo
RNTV Live

Sinaia, din nou gazda unui Târg cu Bunătăți și Dichisuri/FOTO

targ-cu-bunatati-4
Mihai Constantinescu

Sinaia, din nou gazda unui Târg cu Bunătăți și Dichisuri, în perioada 2-4 iulie 2021. Producătorii de bunătăți naturale, artiștii handmade și meșterii populari de la Târgul cu Bunătăți și Dichisuri vă aduc si de această dată produse de calitate făcute in cantități și serii limitate.

Veți găsi: brânză și specialităti din lapte de oaie și vacă din zona Fundata – telemea proaspătă, urdă cu mărar, cașcaval cu piper, ardei sau chimen, cașcavea, brânză de burduf în coajă de brad, preparate din carne de porc și vită argeșene – jumări, cârnați tăiați la bardă, șuncă ținută la bauiț cu usturoi și boia, dar și dulcețuri și gemuri, compoturi, siropuri, zacuscă și specilități din ardei iute, tarhon, hrean sau sfeclă, de pe dealurile Uilei, din Mureș. Turta dulce pictată manual, covrigii argeșeni, ciocolata de casă, baclavalele turcești cu nucă sau fistic, caimac sau apă de trandafiri, mierea și preparatele apicole din stupină vrânceană sunt doar câteva dintre dulciurile din copilărie pe care le veți găsi la Târg. Sigur veți găsi ceva bun dacă veți intra în târg, și cu siguranță, mult mai multe decât cele descrise mai sus.

În zona dichisurilor veți găsi artiștii handmade și meșterii populari și veți avea de admirat și bineînțeles, de cumpărat, bijuterii din pietre semiprețioase, decorațiuni, obiecte de decor la care s-a folosit lavanda, ii tradiționale, cosmetice naturale, ceramică tradițională, minunate obiecte vestimentare împâslite cu lână, adevarate opere de artă.

Pentru prima dată la Târgul cu Bunătăți și Dichisuri veți găsi un meșter popular ceramist special, Nana Bledea, care a preluat meșteșugul de la părinții ei, la vârsta de 18 ani, pregătindu-se, alături de soțul ei, să transmită tradiția moștenită, fiului lor de 14 ani. Nana Bledea păstrează tradiția olăritului, însă i-a adăugat o amprentă personală, prin scoaterea în relief a picturii și folosirea unei palete de culori mai vii. Pe tot parcursul celor trei zile de Târg sunteți invitați să admirați demonstrațiile pe care Nana Bledea le va face în târg.

Vezi și https://portal.republikanews.ro/un-trasnet-puternic-a-provocat…/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/s-a-dus-dupa-ciuperci-si-a-disparut/

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor