logo
RNTV Live

Țara, împânzită cu sute de radare fixe. Unde vor fi montate?

dav
Mihai Constantinescu

Țara, împânzită cu sute de radare fixe. Unde vor fi montate?

Numărul accidentelor rutiere deosebit de grave, inclusiv cu persoane decedate sau rănite grav, este extrem de mare. Statisticile arată că, din acest punct de vedere, țara noastră se află pe primul loc în UE, când vine vorba de numărul de morți înregistrați în urma accidentelor rutiere. Viteza este una dintre cauzele producerii de accidente cu urmări grave.

Este motivul pentru care, în curând, în punctele cheie din tară vor fi montate radare fixe. Vitezomanii vor fi domoliți cu ajutorul lor.

În acest sens, reprezentanții Poliției Române au demarat procedurile de achiziție a 300 de radare fixe ce vor fi montate în zone aglomerate din România.

Investiția înseamnă suma de peste 2 milioane de euro. Cu ajutorul radarelor, polițiștii vor putea observa plăcuțele de înmatriculare și de la 100 de metri distanță.

De asemenea, aceste echipamente vor ajuta să se identifice rapid și dacă autovehiculele au certificate sau ITP valabil.

“Aceste camere vor fi amplasate în 131 de locaţii, pe 3 tronsoane: Bucureşti-Sibiu, Bucureşti-Braşov, Bucureşti-Mangalia. Este vorba despre camere atât mobile cât şi fixe cu ajutorul cărora vor fi identificate abateri de la regimul rutier. Cele mobile vor avea capacitatea de preluare a imaginilor pe ambele sensuri de mers.”, a precizat, la Antena 3, Agentul Horațiu Pop, Direcția Rutieră, citat de antena 3,

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

sursa antena3

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor