logo
RNTV Live

Tanti Cecilia, cu studii superioare câștigă la vârsta de 68 de ani doar 135 de lei pensie ca răsplată

bani
Constantin Corina

Cu toate că a absolvit o facultate și a dedicat 20 de ani din viață muncii, statul o răsplătește lunar cu o sumă infimă de doar 135 de lei.

Cecilia Daniela Nestorescu, posesoarea celei mai mici pensii din România, la vârsta de 68 de ani, trăiește în condiții extrem de dificile. Deși a absolvit studii superioare, veniturile primite de la stat nu-i ajung pentru a acoperi nici măcar nevoile elementare.

Locuind în Zimnicea, județul Teleorman, într-o casă cu condiții precare, situația sa a fost adusă la lumină de către o asociație caritabilă ce își propune să îi aducă un suflu mai ușor în existență.

Femeia și-a imaginat cu totul altfel viitorul decât realitatea crudă cu care se confruntă acum. Cu o dragoste deosebită pentru educație și muncă, după 20 de ani de activitate, doar 9 dintre aceștia erau trecuți în cartea sa de muncă. Drept urmare, pensia lunară pe care o primește se ridică la doar 135 de lei.

Din această sumă derizorie, tanti Cecilia trebuie să-și procure alimente, lemne pentru foc și să-și achite facturile, o sarcină ce pare imposibil de îndeplinit. De-a lungul timpului, bătrâna a primit ajutor sporadic din partea unor oameni cu inimă mare, însă au existat și momente în care a fost nevoită să renunțe la curentul electric.

Locuința sa este afectată de mucegai și igrasie, iar acoperișul s-a deteriorat în timp, lăsând ploaia să pătrundă înăuntru. Acești factori au contribuit la agravarea stării sale de sănătate, manifestată acum printr-o afecțiune dermatologică severă, pentru tratamentul căreia nu își permite costurile.

Cu toate acestea, tanti Cecilia rămâne recunoscătoare pentru orice ajutor primește. Recent, a început să beneficieze de sprijinul membrilor asociației “Speranță pentru România”, care au intervenit pentru a împiedica-o să ajungă pe străzi. Cu toate acestea, sprijinul actual nu este suficient, motiv pentru care asociația a demarat o campanie de strângere de fonduri pe Facebook, având ca scop renovarea locuinței bătrânei și îmbunătățirea condițiilor sale de trai.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor