sursă foto Turnul Sfatului

Polițiști din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești au reușit să identifice, depisteze și să rețină pe trei ianuarie un tanăr în varstă de 23 de ani, din comuna Florești, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Evenimentul a avut loc la data de 8 noiembrie 2023, atunci când polițiștii au fost alertați de o femeie din comuna Florești. Aceasta a raportat că în cursul zilei, în jurul orei 17.00, o persoană a intrat în casa sa, încercand să sustragă o tabletă. Proprietarul a observat încercarea de furt și individul a reușit să fugă. Bunul sustras a fost abandonat de către presupusul hoț în timp ce părăsea zona.

Polițiștii au intervenit imediat, identificând și depistând tânărul de 23 de ani în cauză. Acesta a fost condus la sediul unității de poliție pentru audieri, iar în legătură cu fapta sa a fost întocmit un dosar penal pentru furt.

În dimineața zilei de 1 ianuarie, același tânăr este suspectat că ar fi sustras un telefon mobil în valoare de 600 de lei dintr-o locuință din comună. Acesta ar fi vândut ulterior telefonul unei persoane din municipiul Ploiești, dar poliția a reușit să recupereze prejudiciul.

La scurt timp după furtul de la 1 ianuarie, tanărul a fost din nou depistat, iar în urma probatoriului administrat, poliția a decis reținerea lui pentru 24 de ore. Urmează ca acesta să fie prezentat unității de parchet competente cu propunerea de luare a unei măsuri preventive suplimentare.

Investigațiile continuă în acest caz, polițiștii desfășurând cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *