Clan mafiot bănuit de tâlhărie, camătă și șantaj, destructurat

sursă foto Jurnalul Regional

Clan mafiot bănuit de tâlhărie, camătă și șantaj, destructurat

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Buzău au efectuat 11 percheziții, în municipiul Buzău, la domiciliile bănuiţilor

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2012-2021, bănuiții ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens.

În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, persoanele cercetate ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate, potrivit Poliţia Română

Prin activitatea infracțională, ar fi obținut aproximativ 60.000 de euro, dar și alte bunuri mobile și imobile.

Șaisprezece mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.

În urma probatoriului administrat, a fost luată măsură reținerii față de șapte persoane, 5 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, toate din municipiul Buzău.

Urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanței, în vederea arestării.

Vezi şi https://republikanews.ro/prima-casa-2021/

Vezi şi https://republikanews.ro/necaz-mare-pentru-o-familie-din…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here