Taieri salariale la Petrolul

Problemele financiare care au lovit din plin fotbalul romanesc in aceasta perioada tulbure au atins si Petrolul.

Conducerea formatiei ploiestene a luat decizia ca, pe perioada de vacanta fortata de coronavirus, jucatorii dar si staff-ul tehnic sa primeasca jumatate de salariu, evitandu-se astfel suspendarea contractelor sau somajul tehnic.

Masuri de acest gen au fost luate deja chiar de cluburi de Liga1, precum Chindia Targoviste, Hermanstadt Sibiu, ACS Poli Iași sau Gaz Metan Mediaș.

Petrolistii au anuntat insa ca, daca la finalul sezonului echipa va promova, jucatorii si antrenorii vor fi recompensati.

Iata anuntul oficial al gazarilor:

Având în vedere situația actuală din fotbalul românesc, cauzată de evoluția pandemiei COVID-19 și a măsurilor luate de autorități, în urma discuţiilor cu partenerul finanţator s-a decis ca remunerațiile jucătorilor echipei de seniori şi a staff-ului tehnic şi medical să fie reduse cu 50% pentru lunile aprilie şi mai. Totodată, pentru aceeași perioadă, o parte dintre salariaţii clubului Petrolul Ploiești vor intra în şomaj tehnic. În funcție de evoluția situației, măsurile vor fi reevaluate la sfârșitul lunii mai 2020.

În cadrul discuţiilor, au fost avute în vedere toate variantele pentru a găsi soluţii optime pentru angajaţi şi jucători, diminuarea salariilor fiind o alternativă mai bună faţă de suspendarea contractelor.

După reluarea competiţiilor sportive, dacă echipa Petrolul Ploieşti promovează în Liga 1 de fotbal și încasează drepturile TV din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, se are în vedere compensarea cu maxim 50% din pierderile de venit înregistrate de participanții la activitatea sportivă ale căror remunerații au fost dimininuate.

În perioada următoare, printre obiectivele noastre principale rămân siguranţa şi sănătatea salariaţilor şi jucătorilor şi sustenabilitatea financiară a clubului. Considerăm că este esenţial ca în această perioadă dificilă pe care o traversăm să dăm dovadă de unitate, solidaritate și înțelegere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here