logo
RNTV Live

Tabără de voluntariat creștin-ortodox la Valea Plopului: tinerii au ajutat la muncile câmpului, pe șantier și în gospodării

tabara-voluntariat-ascor-valea-plopului-2023-2.jpeg
Ștefan Petre

Tabăra de voluntariat „Împreună pentru copiii de la Valea Plopului”, organizată în premieră prin colaborarea a patru filiale ale Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR), s-a încheiat duminică.

Ediția din acest an, a 18-a la număr, este prima la care colaborează patru filiale ASCOR: Brașov, București, Iași și Timișoara. Voluntarii s-au implicat în activități gospodărești, muncă pe șantier sau pe câmp și de asemenea, au organizat ateliere pentru copiii de la Valea Screzii.

Iustin Lungu-Ailenei, președintele ASCOR Brașov, spune că „tabăra de la Valea Plopului, localizată în județul Prahova, a devenit un loc de suflet și de mare cinste pentru nenumărați tineri”.

„În fiecare an, datorită acestei tabere, participanții au ocazia de a se dezvolta pe plan personal, cultural și duhovnicesc, prin prisma cuvântărilor ținute de Părintele Nicolae Tănase și a povețelor Părintelui Marian Țocu din jurul focului de tabără și prin munca prestată cu mult drag și spor, cot la cot, devenind astfel o familie.”

Andreea Gheorma de la ASCOR București, pentru Trinitas TV: „Noi avem impresia că venim aici pentru a-l ajuta pe părintele și pentru a dărui din puținul nostru, dar, de fapt, noi suntem cei care primim, pentru că învățăm să lăsăm de la noi, să dăruim celor aflați în nevoi!”

„Ne rugăm împreună, gătim împreună, ne împrietenim, dezbatem diferite probleme.”

„Eu sunt rezident de Chirurgie – anul II la Spitalul Județean Constanța, iar această tabără mi-a prin foarte bine. Am ieșit din cotidianul meu foarte aglomerat” declar Alexandru Florescu, care spune de asemenea:

„Este prima dată când vin aici și sunt profund impresionat de tot ce se întâmplă, de toate activitățile și mai ales de munca de voluntariat pe care trebuie să o depunem.”

Sursă: Basilica

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor