Sute de prahoveni din mediul rural vor beneficia de analize și consultații medicale gratuite

angajare

𝑪𝒂𝒓𝒂𝒗𝒂𝒏𝒂 𝒅𝒆 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒊 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒍𝒆, 𝒖𝒏 𝒑𝒓𝒐𝒊𝒆𝒄𝒕 𝒂𝒍 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒊𝒍𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑱𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒆𝒂𝒏 𝑷𝒓𝒂𝒉𝒐𝒗𝒂, 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒏𝒕̧𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝑶𝑴𝑽 𝑷𝒆𝒕𝒓𝒐𝒎, 𝒂𝒋𝒖𝒏𝒈𝒆 𝒔̧𝒊 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒆𝒍𝒆 𝑪𝒂̆𝒓𝒃𝒖𝒏𝒆𝒔̧𝒕𝒊, 𝑷𝒓𝒆𝒅𝒆𝒂𝒍 𝑺𝒂̆𝒓𝒂𝒓𝒊 𝒔̧𝒊 𝑺̧𝒊𝒓𝒏𝒂.

Starea de sănătate a locuitorilor din Prahova, prevenţia bolilor şi identificarea încă  din primele stadii a unor afecțiuni grave constituie una dintre priorităţile conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Prahova. Un proiect în acest sens, derulat cu mare succes în comunităţile rurale, este „Caravana de servicii medicale“, realizat în parteneriat cu OMV Petrom şi Asociaţia Medcorp.

După analizele şi consultaţiile acordate gratuit în comunele Salcia si Gura Vadului, în această toamna vine rândul şi localnicilor din Cărbuneşti, Predeal Sărari şi Şirna să beneficieze de astfel de servicii.

În această perioada, Caravana este în derulare la Cărbuneşti, unde au fost deja recoltate analizele pentru aproximativ 100 de persoane, urmând ca la sfârşitul săptămânii să fie acordate şi consulaţiile de specialitate (cardiologie, medicină internă, oftalmologie, dermatologie şi imagistică medicală).   

În comuna Predeal Sărari, Caravana de servicii medicale va ajunge în intervalul 22-29 octombrie, iar la Şina, în perioada 5-12 noiembrie.

Proiectul îşi propune sa vina în întâmpinarea populaţiei din mediul rural, defavorizată din punct de vedere financiar sau al accesului la servicii sanitare.

Anul acesta, aproximativ 200 de localnici din comunele Salcia şi Gura Vadului au fost evaluaţi în cadrul proiectului amintit.

Acţiunile vor continua şi în 2023 în alte comune din Prahova. În paralel, se va desfăşura un program de verificare telefonică a pacienţilor care au beneficiat de program, cu scopul de a le monitoriza starea de sănătate şi modul în care s-au conformat recomandărilor specialiştilor

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here