logo
RNTV Live

Sute de mii de oameni ascultaţi la fiecare convorbire telefonică. Află de câte ori s-a cerut interceptarea la Judecătoria Ploieşti

interceptare
rnews

Un avocat, Radu Chiriţă pe numele său, spune că a făcut cereri către toate instanţele din ţară să îi comunice numărul solicitărilor de interceptări telefonice din perioada 2010–2015, estimând că au fost ascultate circa 300.000 de persoane, ceea ce este inacceptabil şi transformă România într-un stat poliţienesc.

Cererea avocatului a fost făcută în baza Legii 544/2001 privind accesul liber la informaţii publice. În urma răspunsurilor primite de la instanţele din ţară a reieşit faptul că, în perioada 2010 -2015, 300.000 de oameni au fost ascultaţi la fiecare convorbire pe care au avut-o.

Întrebat dacă se poate vorbi despre România ca despre un stat poliţienesc, în condiţiile în care s-a ajuns la interceptarea unui număr atât de mare de persoane, Chiriţă a spus că este inacceptabil ceea ce se întâmplă.

Acesta s-a declarat şocat de numărul „fantastic”  de mare de cereri care se adresează judecătoriilor, întrebându-se pentru ce fel de fapte pot exista atâtea solicitări. Spre exemplu, la Judecătoria Ploieşti s-a cerut interceptarea, în acest interval, de 1.500 de ori.

sursa – mediafax.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor