logo
RNTV Live

Sute de controale realizate de inspectorii ITM Prahova şi amenzi pe măsură pe final de an. Veşti despre salariul de bază minim brut

recomandari pe timp de caniculă
Mihai Constantinescu

Controale drastice

Sute de controale realizate de inspectorii ITM Prahova şi amenzi pe măsură pe final de an. Veşti despre salariul de bază minim brut

2019 s-a încheiat în forţă! Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna decembrie 2019, acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 338.500 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 221 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 257.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 16 de persoane care prestau activitate fără contract individual de muncă. Pentru munca     nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 220.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 96 de controale şi s-au aplicat 17 amenzi în valoare de 81.000 de lei.

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 25 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă  sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea a unui echipament de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

Salariul de bază minim brut

De la 1 ianuarie 2020, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 2.230 lei. În acest context, domnul Dantes Nicolae  Bratu,  inspector general  de  stat -Inspecția Muncii, a făcut unele:

„În conformitate cu art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 905/2017 privind  registrul general de  evidență a salariaților, modificarea  salariului de bază minim  brut pe țară garantat în plată se transmite în registrul general de evidență a salariaților –REGES/REVISAL în  termen  de  20 de  zile  lucrătoare  de  la  data producerii modificării, respectiv de la data de 1 ianuarie 2020.”

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor