logo
RNTV Live

Sute de autohevicule controlate azi-noapte. Sancţiuni multiple/ UPDATE

razie-noaptea
Mihai Constantinescu

Sute de autohevicule controlate azi-noapte. Sancţiuni multiple. Acţiunea s-a desfăşurat în cursul nopții trecute, în intervalul orar 22.30–2.00, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu specialiștii R.A.R au desfășurat o acțiune pe rețeaua de drumuri naționale din județ. Scopul a fost reducerea victimizării prin accidente rutiere produse atât pe fondul defecțiunilor tehnice cât și pe fondul consumului de alcool și viteză.

Au fost controlate aproximativ 260 de autovehicule. 160 de persoane au fost testate cu aparatul etilotest și au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.880 de lei.

Din totalul acestora, 19 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor.

2 permise de conducere au fost reținute și 8 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Infracțiune la regimul rutier.

Totodată a fost constatată și o infracțiune la regimul rutier.

Exemplu:

În jurul orei 1.20, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe DN1 D, în localitatea Albești Paleologu, au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada Eroilor către DN1D.

Întrucât, conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Tânărului de 25 de ani, din comuna Albești Paleologu i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor