Scandalul continuă la SGU Ploiești. Se pare că împotriva directorului adjunct al societății, dar și împotriva șefului Servicii Publice și Spații Verzi, au fost depuse plângeri penale.

Ovidiu Negulescu și Mihai Păun, susțin surse din cadrul Societății de Gospodărire Urbană, ar fi fost în spatele incidentului de acum 10 zile, când un angajat a fost surprins în timp ce încerca să sustragă documente interne din sediul societății.

De atunci, Marius Panainte, directorul Serviciului Tehnic- Proiectare al SGU, este în concediu și nu a mai fost de găsit. Și mai suspect este că acest domn Panainte este în subordinea directorului adjunct, Ovidiu Negulescu. Acesta din urmă i-a aprobat celui acuzat de sustragerea de documente, un concediu de odihnă de o lună de zile. Tocmai pentru a nu mai fi găsit și luat la întrebări.

În urma anchetei interne, spun aceleași surse, s-ar fi descoperit că Negulescu și cu Păun ar fi violat corespondența mai multor șefi ai SGU și ar fi pus la cale sustragerea de documente interne secrete. Se pare că cei doi au riscat, comițând mai multe infracțiuni, tocmai pentru al debarca pe Donald Constantin de la șefia societății. Ovidiu Negulescu încearcă de luni bune să-i ia locul directorului general.

Aceleași surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au dezvăluit că Mihai Păun nu este la prima abatere de acest fel. Se vorbește că atunci când lucra la Vodafone, anterior angajării lui la SGU, Păun a fost acuzat că a spart mail-ul directorului Vodafone și al soției acestuia. Motiv pentru care a fost dat afară.

Contactat telefonic, Mihai Păun a declarat :” Nu am nici o legătură cu acest incident și nici nu am fost înștiințat că am o plângere penală pe numele meu. Așa că nu comentez. Nici când lucram la Vodafone nu a fost înregistrată o plângere penală pe numele meu. Nu știu despre ce vorbiți!”

Dacă cei doi vor fi găsiți vinovați, conform legii riscă până la trei ani de închisoare.

Conform articolului 195 – privind Violarea secretului corespondenței: ”Deschiderea unei corespondențe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanță, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani . Cu aceeași pedeapsă se sancționează și sustragerea, distrugerea sau reținerea unei corespondențe, precum și divulgarea conținutului unei corespondențe, chiar atunci când a fost deschisă din greșeală, ori divulgarea conținutului unei convorbiri sau comunicări.”

 

 

 

By rnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *