logo
RNTV Live

Surpriză neplăcută pentru șoferii indisciplinați. Află ce pregătesc firmele de asigurari

bonus malus
rnews

Șoferii indisciplinați  în trafic vor avea parte de o surpriză neplăcută. Va fi modificat sistemul bonus-malus în cazul asigurării auto obligatorii. Conducătorii auto cu daune la activ vor plăti polițe RCA cu până la 70% mai scumpe decât în prezent, iar cei cu un comportament bun în trafic vor beneficia de reduceri cu cel puțin 20 -25% mai mari decât în acest moment.

Măsura este una intens discutată de ASF și firmele de asigurare și face parte din pachetul cu normele de aplicare a noii legii RCA.

“Șoferii cu multe daune trebuie să simtă penalizarea pentru a-și schimba comportamentul în trafic. La fel, șoferii cu un comportament bun  trebuie să beneficieze de un bonus substanțial. Altfel, acest sistem nu mai are logică. Actualul istem, cu maximum 32%  bonus și tot atât malus a fost ideea transportatorilor. Nimeni altcineva nu l-a susținut” au  spus reprezentanții din asigurări.

sursa – capital.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor