logo
RNTV Live

Supraveghere video a platformelor de gunoi din Ploiești

supraveghere_pubele
Dumitrescu Vlad

Un sistem de supraveghere video a platformelor de gunoi din Ploieşti a fost implementat în municipiul Ploieşti, acesta fiind menit atât să ajute autorităţile în lupta lor cu cei care aruncă deşeuri, altele decât cele menajere, cât și pentru a monitoriza activitatea operatorului de salubritate. Totodată, un număr de opt camere de supraveghere au fost instalate pentru monitorizarea pârâului Dâmbu.

35 de camere de supraveghere au fost amplasate în zone cu probleme. Sistemul de supraveghere este menit să descurajeze cetăţenii care depozitează deşeuri în mod abuziv, care nu respectă regulile privind selectarea acestora sau care vandalizează pubelele. Imaginile ajung în dispeceratul Poliţiei Locale şi permit identificarea şi sancţionarea celor care aruncă gunoaie aiurea. Proiectul vine după ce alte opt camere au fost montate în zona pârâului Dâmbu şi ar putea fi extins în acest an.

“Sistemul funcţionează, de la 30 martie 2022 avem în monitorizare 35 de camere care sunt amplasate în jurul platformelor gospodăreşti. Acestea au un dublu rol. Primul ar fi acela de a vedea care este starea de curăţenie, respectiv graficul de colectare a deşeurilor, aflat în sarcina operatorului de salubritate, dar şi rolul de a identifica şi sancţiona persoanele care depozitează alte deşeuri decât cele menajere. Până la această dată, avem aproximativ 370 de sancţiuni, în toate zonele, nu numai cele monitorizate, ele având o valoare de peste 240.000 de lei”, a declarat directorul Poliţiei Locale Ploieşti, Cătălin Albu.

La nivelul administraţiei ploieştene există intenţia ca proiectul să fie extins, la un moment dat discutându-se şi despre posibilitatea atragerii de fonduri europene, prin PNRR, pentru achiziţia de noi camere de supraveghere video. În următoarea etapă ar putea fi cumpărate încă 56 de camere, dintre care şi unele mobile, cu o rază mai mare de acţiune, urmând să fie folosite atât pentru monitorizarea zonelor cu probleme, cât şi pentru monitorizarea traficului rutier, în marile intersecţii şi la intrările şi ieşirile din municipiu.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor