logo
RNTV Live

Suplimentarea volumului de lemn pentru foc dispusă de directorul general Romsilva

lemne-de-foc (1)
Marin Ana

Din cauza exploziei prețului la energie, suplimentarea volumului de lemn pentru foc a fost dispusă de directorul general Romsilva în în cadrul unei videoconferințe de lucru cu directorii direcțiilor silvice din subordinea regiei, astfel încât să se poată acoperi cererea pentru această resursă.

De asemenea, conducerea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva analizează posibilitatea relocării, din pădurile administrate, a unor volume de lemn pentru foc din zonele unde există excedent, în special în zonele de munte, către zonele deficitare, pentru a echilibra astfel piața lemnului pentru foc.

În același timp, având în vedere cererea ridicată pentru lemn din partea industriei, conducerea Romsilva a identificat posibilitatea suplimentării volumului oferit pe piață cu circa 500.000 de metri cubi de lemn din producția acestui an. Conform prevederilor legale, această măsură va fi supusă aprobării Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în ședința din 29 septembrie a.c.

Menționăm că în primele opt luni ale acestui an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a livrat direct populației 1.217.464 metri cubi lemn pentru foc, cu 362.399 de metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut, și se estimează că până la finalul anului, volumul de lemn pentru foc oferit direct populației va fi de circa două milioane de metri cubi.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Pe fondul exploziei prețurilor la energie, Romsilva crește cantitatea de lemne de foc oferită populației – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor