logo
RNTV Live

Summit-ul European al Tinerilor din Mediul Rural 2024 se va desfăşura în Iaşi! Află cum te poţi înscrie

435104752_734073852246687_6817859286879142396_n
Constantin Corina

European Youth Village  a anunţat perioada şi locul în care se va desfăşura ediţia de anul acesta a Summitului European la Tinerilor din Mediul Rural!

Organizația își va continua misiunea de a dezvolta ecosistemul de tineret rural din Europa sub tema „From Rural 2 Plural”.

Organizat sub umbrela Programului European Youth Village, împreună cu Agenția Națională Română pentru Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate (ANPCDEFP), ERYS este mai mult decât o întâlnire; este o mișcare către consolidarea rețelelor de tineri din mediul rural, amplificarea vocilor tinerilor și conducând schimbări tangibile în comunitățile rurale europene.

Beneficii ale participării

Beneficiile participării includ consolidarea eforturilor pentru a crea o comunitate europeană solidă în jurul programului European Youth Village, obținerea unei înțelegeri mai clare a acestuia și explorarea modului în care poate fi adaptat și implementat în diferite contexte rurale.

De asemenea, veți avea ocazia să învățați din ateliere și sesiuni facilitate de experți, concentrate pe subiecte precum puterea tineretului, incluziunea și diversitatea, dezvoltarea rurală și bunăstarea.

Participanții vor putea să împărtășească cele mai bune practici și să se conecteze cu colegii și organizațiile active în domeniul tinerilor din mediul rural din Europa, explorând oportunități de colaborare.

Unde și când va avea loc?

Evenimentul va avea loc la Hălăucești în perioada 23-27 iulie 2024– unul dintre satele care au deținut titlul de Sat European al Tineretului în 2022 și 2023.

Participanții vor fi cazați în camere duble într-un hotel de 3 stele din orașul Roman. Transferul cu autobuzul va fi asigurat in fiecare dimineata si seara intre locatii (25-30 minute cu masina).

Pentru călătoriile internaționale, Iașiul este principala intrare aeriană din nord-estul României, iar aeroportul său internațional are conexiuni cu o mare varietate de orașe din toată Europa. Un alt aeroport mai aproape de Roman (orașul în care vor fi cazați participanții) este Bacău. Din București (Aeroportul Otopeni), circulă zilnic trenuri și autobuze către Roman.

Puteți vedea AICI mai multe detalii despre prima ediție din 2023.

AICI TE POȚI ÎNSCRIE!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor