logo
RNTV Live

Subvenție Gigacalorie| Volosevici: Este clar că vom subvenţiona căldura

Subvenție Gigacalorie -
Dumitrescu Vlad

Subvenție Gigacalorie| Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, oferă garanții că ploieștenii racordați la sistemul central de termoficare nu vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru a-și plăti întreținerea. Edilul a recunoscut că va fi un efort mai mare pentru bugetul municipalități, însă speră că va primi sprijin de la Guvernul României.Totodată, edilul a respins orice speculaţie care anunţa că subvenţia ar putea fi eliminată odată cu intrarea în vigoare a Legii consumatorului vulnerabil.

Subvenție Gigacalorie – Primarul Andrei Volosevici a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă,  că municipalitatea va menţine pentru populaţie acelaşi tarif pe gigacalorie practicat în ultimele două ierni.  Diferenţa de la tariful facturat până la tariful total va fi suportată, ca şi până acum, din bugetul local.

Subvenție Gigacalorie – Andrei Volosevici: Este clar că va exista subvenţie şi în această iarnă

“În momentul acesta e clar că vom subvenţiona căldura şi că ploieştenii vor plăti aceeaşi sumă ca anul trecut, este clar că eforturile Primăriei vor fi mult mai mari, pentru subvenţionare, iar în acelaşi timp este clar că avem nevoie de ajutor de la nivel naţional pe o chestiune care nu e o joacă sau un moft. Va fi foarte greu de suportat. Vreau ca mesajul să fie foarte clar, populaţia va avea acelaşi tarif ca anul trecut. Diferenţa de creştere a preţurilor – pentru că vă daţi seama că vor fi creşteri şi ajustări – va fi suportată de unităţile administrativ-teritoriale, iar în acest moment UAT-urile au nevoie şi de ajutor din bugetul naţional”, a declarat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti.

Andrei Volosevici: Orice fel de sprijin financiar ne-ar ajuta extraordinar de mult

Șeful executivului ploieștean a mai declarat că au existat discuţii la nivelul Asociaţiei Municipiilor din România, prin care primarii solicită sprijin de la Guvern, precum şi aprobarea cât mai rapidă a iniţiativelor parlamentare menite să limiteze creşterea preţurilor din domeniul energiei.

“Iniţiativa, discutată şi la nivelul Asociaţiei Municipiilor din România, dar şi între noi este ca toate iniţiativele propuse în Parlament să fie analizate foarte rapid şi adoptate. Fiecare a avut propunerea lui, însă am ajuns la un numitor comun. Vorbim despre TVA la energie de la 19 la 5%, vorbim despre credite fiscale pentru IMM-uri, vorbim despre subvenţionarea CET-urilor, vorbim despre exceptarea de la plata certificatelor verzi, sunt soluţiile care pot ajuta foarte mult orice fel de municipalitate”, a mai declarat Andrei Volosevici.

În contextul în care efortul bugetar va fi unul semnificativ, edilul a precizat că speră că va primi sprijin de la Guvernul României.

” Este clar că avem nevoie de sprijin național, pe o chestiune care nu este o joacă și de moft pentru că nu ne luăm ruj sau mașină sau altceva, ci pur și simplu ne încălzim în țara asta, în orașe, în apartamente și în apartamente. Chestiunea asta nu este un moft. Va fi foarte, foarte greu de suportat.(…)Nu putem să mutăm o bună parte din buget, din zona de investiții spre exemplu, pentru a susține acest lucru. Orice fel de sprijin financiar, prin promulgarea unor legi sau ordonanțe, ne-ar ajuta extraordinar de mult. Sunt nişte măsuri care trebuie luate urgent”, a conchis primarul municipiului Ploieşti.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor