logo
RNTV Live

Subprefectul Emil Drăgănescu, despre problema anchetelor epidemiologice

e_draganescu
Dumitrescu Vlad

Problema privind anchetele epidemiologice în județul Prahova este pe cale să ia sfârșit, astfel încât cei careu au fost infectați cu SARS-COV-2 să poată să beneficieze de concediul medical. Anunțul a fost făcut miercuri de subprefectul Emil Drăgănescu.


Subprefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunțat miercuri faptul că a fost suplimentat numărul celor care vor efectua aceste anchete. Asta pentru că personalul DSP Prahova nu făcea față  numărului mare de prahoveni infectați cu SARS-COV-2.

Drept urmare, la acest demers inițiat de Prefectura Prahova au răspuns pozitiv mai multe instituții din județ, printre care Consiliul Județea, ISU Prahova și Garnizoana Ploiești.

”Cetățenii trebuie să înțeleagă foarte bine ce înseamnă această anchetă epidemiologică. Persoan x este confirmată cu SAR-COV-2 și urmează să stea acasă, să se izoleze sau să se carantineze după caz. Dacă este confirmat va sta în carantină, iar dacă este contact direct va sta în izolare. Acest lucru înseamnă că o perioadă persoana respectivă va absenta de la locul de muncă. Pentru această absență, conorm legii, i se va acorda concediu medical plătit. Însă, fiind cazuri foarte multe, iar personalul de la DSP Prahova fiind deficitar, normal că suntem în întârziere cu aceste anchete epidemiologice, iar cetățeanul se poate trezi că iese din carantină, dar încă nu are concediu medical, iar angajatorul nu-l plătește. Prin urmare, la inițiativa prefectului, am luat următoarea măsură: în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a aprobat o strategie și s-a supliimentat numărul personalului care face astfel de anchete. Spre exemplu, de la Consiliul Județean, de la Direcția de Pază și de la Protecția Copilului au fost dați câte doi lucrători, de la Prefectura Prahova doi lucrători,  de la ISU Prahova, de la Poliție, de la Jandarmerie, de la Garnizoana Ploiești, instituții care au răspuns, au dat acești oameni. Practic, încă 15 persoane în fiecare zi efectuează anchete epidemiologice să scurtăm timpul”, ne-a declarat Emil Drăgănescu, subprefetul județului Prahova

Potrivit acestuia, nu mai puțin de 1800 de persoane așteptau vizita celor de la DSP pentru a efectua anchetele epidemiologice astfel încânt să aibă un act la mână că au trecut prin boală.

”Sperăm ca în maxim zece zile din momentul de față să ajungem la zi”, a mai punctat subprefectul.

Emil Drăgănescu speră ca în termen de 10 zile situația să revină la normal.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor