logo
RNTV Live

Scăpam de traficul aglomerat? Un milion de lei pentru studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare Azuga-Buşteni

trafic valea prahovei sens ploiesti
Mihai Constantinescu

Scăpam de traficul aglomerat? Un milion de lei pentru studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare Azuga-Buşteni.

Traficul de la munte se va descongestiona şi asta pentru că se fac paşi importanţi pentru executarea în regim de urgență a șoselei de centură Bușteni-Azuga.

Ieri, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a semnat contractul pentru Servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Variantă Ocolitoare Azuga-Buşteni“.Studiul de fezabilitate va fi finalizat în 90 de zile, după care se va trece la licitația execuției drumului. Se vor analiza două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 8-9 kilometri.

Prin realizarea acestei centuri ocolitoare sunt vizate reducerea semnificativă a timpului de deplasare, scăderea noxelor şi mărirea siguranţei circulaţiei. În scopul decongestionării traficului de pe Valea Prahovei, sunt supuse analizei executarea de lucrări de drum, poduri şi pasaje peste cursul de apă al râului Prahova şi afluenţilor acestuia, dar şi lucrări de consolidare şi protecţie împotriva căderii stâncilor.

De asemenea, reprezentanţii CJ Prahova dau asigurari si ca în perioada următoare se vor contracta și studiile de fezabilitate pentru variantele ocolitoare Mizil, Păuleşti, Comarnic, Băneşti-Valea Doftanei.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/gaura-in-bugetul-ploiestiului/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/actiune-fulger-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor