Studenţii încep astăzi noul an universitar. UPG Ploieşti a organizat festivitatea de deschiderea în Aula Universităţii. Când se intră în sesiune?/ FOTO

noul an universitar Studenţii încep astăzi noul an universitar. UPG Ploieşti a organizat festivitatea de deschiderea în Aula Universităţii. Când se intră în sesiune?/ FOTO/ sursă foto Raluca Eparu

Noul an universitar la UPG Ploieşti

Aproximativ 6500 de studenţi au început astăzi anul universitar 2017-2018, la UPG Ploieşti. Noutatea anului este că Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti a desfiinţat, pentru anul 2017 – 2018, specializările ”Matematică” şi ”Chimie” ale Facultăţii de Litere şi Ştiinţe, din cauza numărului prea mic de doritori.

6 474 de studenţi au început astăzi noul an universitar. Dintre aceştia 274 sunt din străinătate. Toţi cei 1525 de tineri care au facut cerere în cămin au primit locuri de cazare. 3270 de studenţi sunt la buget.

 CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/merg-sau-nu-elevii-la-cursuri-pe-5-octombrie-de-ziua-internationala-educatiei/

Deschiderea s-a făcut în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene dar şi a profesorilor universitari şi a studenţilor.

Când vor intra în sesiune şi în vacanţă

Prima vacanţă de care se vor bucura este cea de iarnă care este programată pentru perioada 18 decembrie 2017- 7 ianuarie 2018. Tot în prima lună a anului viitor are loc şi prima sesiune de examene. Aceasta se va desfăşura 29 ianuarie 2018 – 18 februarie 2018.

De vacanţă se vor mai bucura şi în perioda 26 februarie – 04 martie. În lunile mai şi iunie, în fucţie de anul de studii se va desfăşura şi sesiunea a doua de examene.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

usrplus
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here