logo
RNTV Live

Studenții se alătură profesorilor: „lipsă de profesionalism pentru oamenii care se ocupă de viitorul acestei țări”

mihail
Andrei-Vlăduț Gușter

Studenții s-au alăturat profesorilor în cadrul protestelor: „Nu am cuvinte să folosesc pentru a descrie lipsa de profesionalism și de empatie (a guvernaților – n.red) față de oamenii care se ocupă de viitorul acestei țări.”

Iată declarația lui Mihail, student ce tocmai a terminat masterul și intenționează să intre în învățământ:

„Am impresia că, în urma acestor eforturi depuse de acești oameni minunați, reacțiile Guvernului și ale președintelui au fost …, nu am cuvinte să folosesc pentru a descrie lipsa de profesionalism și de empatie față de oamenii care se ocupă de viitorul acestei țări. Sunt aici să urlu, să fac gălăgie. Cu rațiune și cu argumente logice, domnule, nu se poate. Altă variantă nu avem decât să facem gălăgie până suntem băgați în seamă.

Văd că fiecare reacție a guvernului față de orice entitate din țara noastră este o bătaie de joc. Reacții – le dăm și ăstora ceva, să mai tacă din gură. Nu este posibil așa ceva. Este o totală lipsă de profesionalism, de înțelegere și de empatie. (…)

Îmi doresc să intru (în învățământ – n.red), pentru că țin la copii și vreau să lupt pentru viitorul țării noastre și nu vreau să folosesc copiii ca argument, așa cum a făcut guvernul: să îndrăznească să spună că profesorii nu se gândesc la copii. Profesorii sunt cei care știu cel mai bine ce înseamnă momentul acesta și ce înseamnă lupta asta.

Și ce înseamnă, primul rând, pentru copii. Noi măcar avem demnitatea să nu-i scoatem în față. Avem demnitatea să luptăm cu argumente reale și logice, dar din câte ați văzut, nu suntem băgați în seamă. Suntem luați în derâdere. Domnul Iohannis a avut tupeul să spună cine îndrăznește să blocheze examene naționale. Cum adică? Cei care se ocupă de educație, profesorii? Dacă nici pe dânșii nu suntem dispuși să-i ascultăm, atunci ce mai facem? Nu se mai poate.”

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor