logo
RNTV Live

Studenții beneficiază de până la 75% reducere pentru bazele sportive publice, muzee și concerte

studenti
Andrei-Vlăduț Gușter

Conform unui nou amendament propus de Comisia pentru tineret şi sport a Camerei Deputaţilor, studenții români vor putea beneficia de prețuri reduse cu 75% pentru intrările în cadrul bazelor sportive publice, muzeelor, concertelor, spectacolelor de teatru, operă, film, în limita bugetelor aprobate.

„Studenţii beneficiază de tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, la bazele sportive publice precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, în limita bugetelor aprobate”, conform amendamentului adoptat.

A mai fost adoptat un amendament care prevede că fiecare instituţie de învăţământ superior instituie un sistem de aplicare şi monitorizare a respectării prevederilor Codului drepturilor şi obligaţiilor studentului, de către Comisia pentru tineret și sport.

„Asociaţiile studenţilor pot prezenta un raport anual privind respectarea codului, care este public pe site-ul instituţiei. Raportul se dezbate în prima şedinţă a senatului universitar sau a consiliului facultăţii de la începerea anului universitar, după caz, universitatea sau facultatea fiind obligate să publice, pe site-ul propriu, raportul realizat de asociaţiile studenţilor, precum şi măsurile asumate pentru remedierea eventualelor deficienţe identificate”, mai este arătat în amendament.

Sursă: puterea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor