logo
RNTV Live

Stop poluării! Vezi ce politician cheamă ploieștenii la un protest de amploare

poluare
Victor Preda

Fost candidat independent la Primăria Ploiești, Marius Fenichiu cheamă ploieștenii la un „protest de amploare” pentru a determina autoritățile să ia măsuri împotriva poluării. „Ploieștiul este poate cel mai poluat oraș din România. Dacă te îndepărtezi câțiva kilometri de Ploiești, cand te întorci, din orice parte te-ai apropia de oraș, simți cum otrava din aer îți taie respirația. O situație care persistă de zeci de ani, dar pentru care nimeni nu face nimic concret, pentru a o remedia. Din când în când se aude câte o voce care se revoltă, mai apare un articol în presă, dar autoritățile, fie ele locale sau centrale, ne prezintă măsurători și studii care arată că nu sunt depășiți parametri stabiliți, sau ne promit că vor implementa proiecte pentru reducerea semnificativă a gradului de poluare. În timp ce marile societăți vinovate de otrăvirea aerului pe care il respirăm își umflă buzunarele, noi tot continuăm să înghițim “gogoșile” ce ne sunt livrate, din când în când ‘sevindu-ni-se” pericolul pierderii multor locuri de muncă, dacă îi supărăm prea tare pe patronii străini.

În zadar facem petiții și distribuim pe rețelele sociale articole de presă despre cât de mare este poluarea, pentru că nimănui nu-i pasă cu adevărat!

Indiferent de condiția socială, fiecare dintre noi are dreptul să respire un aer curat, copiii noștri au dreptul să respire un aer curat pentru a crește sănătoși, bunicii noștri au dreptul să respire un aer curat pentru a avea bătrâneți mai liniștite.

Dacă însă ne vom mobiliza în număr mare și vom protesta în stradă, ci nu în mediul virtual și în presă, dar cu ajutorul acestora, s-ar putea ca cineva să ne bage-n seamă. Facem un protest de amploare, nu împotriva primăriei, nu împotriva guvernului, ci pentru a determina toate instituțiile statului, oricare ar fi ele, să ne ofere șansa de a trai într-un mediu sănătos?”, a scris Marius Fenichiu pe contul său de Facebook.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor