logo
RNTV Live

Statul oferă o subvenție de 1.200 euro. Ce trebuie să faci pentru a-i primi/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Statul oferă o subvenție de 1.200 euro. Ce trebuie să faci pentru a-i primi.

Vești bune pentru viticultori. Statul oferă o subvenție de 1.200 euro la hectar pentru producția de struguri de masă. Pentru a beneficia de ajutorul financiar, viticultorii trebuie să aibă o producție de minim 6 tone de struguri de masă la hectar.

Statul oferă o subvenție de 1.200 euro. Ce trebuie să faci pentru a-i primi

Cultivatorii de struguri de masă vor putea primi sprijin pentru recolte, prin două programe adoptate de Guvern. Programul de susținere a producției de struguri de masă pentru anul 2022 le aduce viticultorilor plăți achitate prin Direcțiile Agricole de 1.200 euro la hectar. Cererile de înscriere pot fi depuse până la data de 15 iulie, iar dovada comercializării strugurilor şi producţiei obţinute poate fi făcută până la data de 29 noiembrie. O plată anuală de 1.200 de euro la hectar reprezintă un ajutor de minimis pentru viticultorii care obțin o producție de minim 6.000 kg/ha pe suprafețe între 1.000 mp și 10 hectare.

Din acest an se oferă sprijin și cultivatorilor de cartofi. Cererile pot fi depuse până în data de 15 iulie. Comercializarea se va face până la data de 29 noiembrie inclusiv. Subvenţiea acordată pentru fiecare hectar cultivat cu cartofi, este de maximum 200 de euro.

Vor putea beneficia de sprijin doar cei care vor realiza o cantitate de minimum 15 tone pe hectar cu obligativitatea comercializării a minimum 6 tone din producţia obţinută până la data de 29 noiembrie.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor