Statuia Regelui Mihai, în mărime naturală, dezvelită astăzi la Sinaia/ VIDEO/FOTO

cautam-reporteri-republikanews

Statuia Regelui Mihai în mărime naturală, dezvelită astăzi la Sinaia.

Moment istoric şi unic astăzi pentru români. A fost dezvelită statuia Regelui Mihai I. Momentul este extrem de important pentru poporul nostru mai ales că dezvelirea are loc într-o zi importantă: se împlinesc a 100 de ani de la nașterea Regelui în Sinaia. Simbolul dezvelit astăzi este practic un omagiu adus de locuitorii orașului Sinaia, vieții și activității sinăianului care arătat lumii o Românie mai bună.

Ceremonia s-a desfășurat în prezenţa Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, a Primarului Orașului Sinaia – Vlad Oprea și a Ministrului Culturii – Bogdan Gheorghiu, alături de demnitari români, ambasadorii a 8 state si a fostului Președinte Emil Constantinescu.

Concurs de scuptură adresta elitelor

Stauia este realizată din bronz şi este rodul muncii depuse în cadrul Concursului Internațional de sculptură care s-a adresat tuturor artiștilor plastici. Competiţia a fost organizată la inițiativa Primarului Orașului Sinaia,  a Familiei Regale a României și a Ministerului Culturii în perioada 25 octombrie 2020-18 decembrie 2020 s-a desfășurat

33 de artiști plastici de elită au participat la acest concurs, iar dintre cei 9 finaliști , comisia de selecție l-a desemnat câștigător pe artistul Bogdan Ioan.

Orașul Sinaia a suportat costurile de producție ale statuii din bronz și a soclului din piatră naturala Vratsa, valoarea totala a acestora fiind de peste 440.000 lei.

“Sinaia a dat Romaniei ultimul rege! Născut în Casa Regilor.. Majestatea Sa a rămas pentru români ultimul simbol al independenței și unității. Cu toții l-am urmat în tăcere și i-am ascultat mesajele menite a ne da credința într-o Țară mai bună. Chiar și astăzi vorbele sale, alături de faptele sale ne sunt călăuze în labirintul imaturității politice și a lipsei de asumare.  Prețul plătit pentru a salva fiecare picătură de sânge autohton a fost unul cumplit pe care numai cei sfinți îl pot alege.

Ne întrebăm adesea cum am fi fost astăzi daca am fi avut șansa guvernării sale, toate răspunsurile ne sunt dictate de valorile pe care le-am fi învățat generație dupa generație si care ne-ar ajuta astăzi să facem cele mai bune alegeri pentru noi toti. Este cumplit de greu să vezi și să acționezi dincolo de nevoile tale! Ne place să credem că facem cu toţii asta dar de cele mai multe ori ne amăgim.

Am avut onoarea să-L întâlnesc, să-L ascult și mai ales să-I înțeleg trăirile. Mi-a fost și îmi va rămâne un reper moral în acțiunile mele, a declarat  Vlad Oprea, Primarul Orașului Sinaia. 

Locul de amplasare a monumentului este Esplanada George Enescu din mijlocul Bulevardului Carol I.

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment circulația autovehiculelor a fost restricționată pe Bulevardul Carol I de la intersecția cu strada M. Kogălniceanu până la intersecția cu strada Aosta, între orele 10.00-12.00.

Vezi şi https://republikanews.ro/video-deseuri-din-constructii…/

Pentru mai multe ştiri , vizitaţi site-ul republikanews.ro

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here