“Proiect cofinanţat din  Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”

UNITATEA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI

Proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova

Stația de epurare Sinaia va fi dotată cu noi echipamente pentru tratarea apelor uzate

Operatorul regional de apă și canalizare HIDRO PRAHOVA SA anunță derularea unei noi etape în procesul de construcție și dotare cu echipamente pentru tratarea apelor uzate, la Stația de epurare Sinaia. În cursul lunii iunie 2021, în șantierul Stației de epurare au fost livrate, în scopul utilării treptei de tratare mecanică, Podul raclor și Clasificatorul de nisip ce vor deservi Deznisipatorul, precum și Stația de recepție care va echipa Camera de recepție a nămolului vidanjat.

În paralel se desfășoară lucrările de construire pentru cele două bazine biologice combinate cu decantoare secundare, unde se va realiza epurarea biologică a apelor uzate. Acestea vor fi cele mai complexe și spectaculoase construcții din cadrul viitoarei Stații de epurare Sinaia, cu un volum total de 13.500 mc.

Antreprenor general pentru construcția Stației de epurare a apelor uzate din Sinaia este ASOCIEREA CONSTRUCTII ERBASU S.A. – WTE WASSERTECHNIK GmbH, prin Lider de Asociere CONSTRUCTII ERBASU SA, termenul de finalizare a lucrărilor fiind luna aprilie 2022. Stația de epurare de la Sinaia va prelua apele uzate din aglomerarea Sinaia, cu o capacitate de 34.150 locuitori echivalenți, compusă din localitățile: Sinaia, Poiana Țapului, Bușteni și Azuga.

Stația de epurare a apelor uzate Sinaia este unul dintre obiectivele de investiții incluse în Contractul de lucrări CL1 (lotul al doilea) “Reabilitare și extindere Stații de epurare apă uzată în orașele Sinaia, Breaza – Stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova”, componentă a Proiectului “Fazarea proiectului reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”. Valoarea totală a investiției este de 23.664.461,93 lei, fără TVA, din care operatorul HIDRO PRAHOVA SA, autoritățile locale și centrale vor asigura 21,24%, pentru restul investiției finanțarea fiind asigurată din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.                             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *