logo
RNTV Live

STAȚIA DE EPURARE, ÎNCOTRO?!

Dumitrescu Vlad

Expertiza tehnică a lucrărilor proiectate, executate și rămase de executat în cadrul proiectului privind modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate din Ploiești a fost, în sfârșit,  finalizată.

Pentru ca lucrările să fie finalizate, experții estimează costuri în valoare de aproximativ 18 milioane euro.

Mult așteptata expertizarea tehnică a noii stații  a fost finalizată.

Noua stație de epurare ar fi trebuit să preia apele uzate din Ploiești încă din anul 2015, însă lucrările au fost sistate din cauza lipsei finanțării.

Iar veștile nu sunt îmbucurătoare. Pentru ca lucrarea să fie finalizată, experții estimează costuri de aproape 18 milioane euro.

Obiectivul de investiții este extrem de important pentru municipiul Ploiești. Asta pentru că vechia stație de epurare nu mai are capacitatea de a prelua apele reziduale în condițiile în care rețeaua de canalizare s-a extins sistematic de la mijlocul secolului trecut încoace.

Teoretic, acest obiectiv de investiții ar trebui pus în funcțiune până în anul 2023, în caz contrar Primăria Ploiești ar intra în procedura de infrigement, care ar duce la amenzi uriașe.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor