logo
RNTV Live

Stația de epurare din Sinaia, dotată cu echipamente necesare tratării mecanice a apelor uzate/ FOTO

statia-de-epurare-sinaia
Mihai Constantinescu

Operatorul regional de apă și canalizare HIDRO PRAHOVA SA continuă în această perioadă lucrările la  obiectivele din cadrul viitoarei Stații de epurare a apelor uzate Sinaia, inclusă în lotul al doilea din Contractul de lucrări CL1 “Reabilitare și extindere Stații de epurare apă uzată în orașele Sinaia, Breaza – Stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova”.

În prezent au fost finalizate lucrările de construire pentru clădirea grătarelor, una din componentele treptei mecanice de epurare a apelor uzate, fiind livrate inclusiv echipamente necesare acestui proces. În paralel, se află în curs de derulare construcția principalelor obiective aflate în componența Stației de epurare: deznisipator, stație de suflante, camera de recepție pentru nămolul vidanjat, bazinele biologice, decantoarele secundare și îngroșatorul de nămol.

Operatorul HIDRO PRAHOVA SA anunță că în prezent, lucrările la Stația de epurare a apelor uzate din Sinaia se desfășoară conform graficului de execuție al antreprenorului general ASOCIEREA CONSTRUCTII ERBASU S.A. – WTE WASSERTECHNIK GmbH, prin Lider de Asociere CONSTRUCTII ERBASU S.A, nefiind înregistrate întârzieri.

Contractul de lucrări CL1 “Reabilitare și extindere Stații de epurare apă uzată în orașele Sinaia, Breaza – Stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova” face parte din Proiectul “Fazarea proiectului reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova” și prevede construirea Stației de epurare a apelor uzate Sinaia. Aceasta va prelua si epura apele uzate din aglomerarea Sinaia, compusă din localitățile: Sinaia, Poiana Țapului, Bușteni și Azuga. Stația va avea o capacitate de 34.150 locuitori echivalenți și va fi finalizată până în aprilie 2022. 

Valoarea totală a investiției este de 23.664.461,93lei, fără TVA, din care operatorul HIDRO PRAHOVA SA, autoritățile locale și centrale vor asigura 21,24%, pentru restul investiției finanțarea fiind asigurată din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

                            

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor